I dette TED-foredrag fortæller Martin Seligman om positiv psykologi. Martin Seligman er en respekteret professor ved Positive Psychologi Center, University of Pennsylvania. Se foredraget

Mere lykke i livet

Der er fem universelle veje til lykken, som alle mennesker bør følge.

Det mener den tidligere præsident for sammenslutningen af amerikanske psykologer Martin Seligman.
 
 
Psykologi

handler ikke kun om at kurere lidelse. I dag handler psykologi også om at starte fra et godt udgangspunkt og derfra gøre det endnu bedre.

Positiv psykologi er stadigvæk et forholdsvist nyt forskningsområde, som beskæftiger sig med, hvordan man kan opnå det lykkeligste liv. 

De fem veje til lykken
På baggrund af forskningen er man blevet enige om nogle fællesnævnere for, hvad lykke er, og hvordan man kan arbejde på at opnå det gode liv.

Ifølge Martin Seligman er der fem almengyldige ”veje” til lykken:

1. Det behagelige liv, som handler om sansepåvirkning og om at leve mere lyststyret.

2. Det engagerede liv, som handler om at fokusere på og anvende sine styrker i forbindelse med at opleve mere flow - at kunne absorbere sig selv i det, man foretager sig.

3. Det meningsfulde liv, som handler om at anvende sine styrker til at skabe noget i sit liv, der er større end en selv.

4. Et liv med målsætninger, som handler om at kende sine værdier, sætte sig mål og handle ud fra dem.

5. Det sociale liv, som handler om, hvor vigtig vores sociale relationer er, og hvordan vi opbygger positive relationer til andre mennesker.