Agile processer

 


Rør billeder med musen og se hvorledes sandslotte også kan se ud!

Vandfaldsmodellen hænger fast selvom alle taler om agil udvikling

Flertallet af it-projekter udvikles stadig efter vandfaldsmodellen. Den agile udviklingsmodel kæmper mod træge organisationer og lider under manglende kontrolredskaber.

Den klassiske vandfaldsmodel for softwareudvikling lever i bedste velgående. Den blev brugt i 56 procent af it-projekterne i 2015 ifølge analysefirmaet Gartner, og selvom agil udvikling står på dagsordenen, så har det ikke let ved at bide sig fast. Det skriver The Register.

Problemet ligger hovedsageligt i omstillingen fra den traditionelle metode til den agile metode. Der er flere forhindringer undervejs, der kan få en ambition om at gå over til agil udvikling til at støde på grund.

Det kan eksempelvis være udviklere, der har arbejdet mange år i firmaet efter vandfaldsmodellen med nogle helt centrale systemer. Hvis de ikke er med på at skifte, så kan deres modstand tvinge organisationen tilbage på den gamle model. Tilbagefaldet kan også ske over tid, når udviklerne falder tilbage i gamle vaner.

Der er også modstandere af den nærmest religiøse måde, agil udvikling fremstilles på i visse kredse. Det kan betyde, at en organisation vælger at gå agilt, fordi det er nyt og smart, men måske mangler at forankre den agile tankegang i organisationen. Når centrale nøglepersoner, der har været drivkraften bag det agile, forsvinder, så falder det agile arbejde fra hinanden.

Endelig kan der være problemer med at få de agile udviklingsmetoder til at passe ind med de processer, der styrer resten af organisationen.

Eksempelvis kan det være svært at forene Prince 2 og lignende modeller med agil udvikling. Den agile tankegang kan gøre det svært at registrere og rapportere, hvor projektet er, især hvis projektlederen ikke kan jonglere for eksempel både Scrum og Prince.